Fri fragt & returnering | Ubegrænsede billeder | Gratis ombooking

Sådan bliver du festens bedste gæst.

Sådan er du den bedste gæst

Vi har alle deltaget i et væld af fester. Sandsynligvis både nogle sjove fester, som du altid vil huske, og nogle lidt mindre succesfulde fester, som hurtigt går i glemmebogen. Men hvad gør en fest til noget helt særligt – til en virkelig god fest? Det spørgsmål kan der gives mange svar på, men ét af dem er, at festen skal bestå af de bedste gæster.

De bedste gæster? Det er da værten, der styrer, om festen bliver sjov eller ej?

Ja, til dels. Men gæsterne udgør en langt større del af deltagerne til festen, og derfor vil festen som regel i langt større grad afspejle, hvordan gæsterne tager imod festen og deltager i den. 

Læs videre, og få fire festlige forslag til, hvordan du bliver festens absolut bedste gæst. Følger du rådene, er det en absolut win-win, fordi du får en langt federe fest – og det præcis samme gør alle de andre gæster og værten for festen. 

Sæt i gang.

#1: Tag ansvar for festen, og vær med på det hele

Det første og vigtigste punkt er, at du som gæst skal være med til at tage ansvar for festen. Det drejer sig altså i bund og grund om, at hele tankegangen om at være gæst skal ændres. 

❌   En gæst skal bare deltage i festen, nyde godt af den gode mad og drikke og afvente, hvad der sker.

✅   En gæst har et ansvar for, at festen bliver god. Derfor skal gæsten engagere sig, tage ansvar og selv stå for de festlige indslag.


Forskellen er ikke til at tage fejl af – og det er heller ikke svært at forestille sig, hvilken gæst der går hjem fra den sjoveste, vildeste fest. Så spørgsmålet er bare: Hvilken gæst vil du være?

Når du har besluttet dig for at være den sjove gæst – den gæst, der sætter gang i festen og engagerer sig mest muligt – er det næste step at finde ud af, hvad du helt konkret kan gøre. Første step er altså at indse, at du har et ansvar for at skabe en mindeværdig fest. Derefter skal du have styr på, hvordan du gør det.

#2: Kom med sjove indslag til festen

En af de klassiske måder at deltage aktivt i en fest på er ved at bidrage med et sjovt, festligt indslag. Det kender vi typisk fra nogle af livets store fester som for eksempel bryllupper, konfirmationer og runde fødselsdage. Men hvem siger, at der ikke er plads til et sjovt indslag til en helt almindelig fest, en knap så formel fødselsdag, til nytårsaften, til et babyshower eller noget helt femte. 

Det er der ingen, der siger! 

Der er heller ikke nogen grænse for, hvor kreativ du må være med dit indslag. Listen spænder vidt – helt fra rørende, dybe taler til konkurrencer, sange og mere komiske indslag.

Grafik: indslag til festen

Vælg dit indslag ud fra, hvad du har mest lyst til. Det vigtigste er nemlig, at du selv synes, at dit indslag er godt og bidrager med noget til værten og til festen generelt. Om du så er den helt store taler, et skjult sangskrivertalent eller en sjov komiker, når du har et publikum, er ikke det vigtigste. Bare find din måde at bidrage med et indslag til festen, så du bliver den bedste gæst.

#3: Giv eller tag imod udfordringer til festen

Indslag til festen behøver ikke nødvendigvis at starte med, at du ringer på glasset og får hele selskabets opmærksomhed. De kan sagtens foregå midt i festen, ved bordet eller på dansegulvet. Der er nemlig sjældent noget i vejen for at starte konkurrencer eller give de andre gæster udfordringer til festen.

Har du et skjult talent? Så er det måske nu, det skal frem i lyset. Den modige gæst vil måske endda sætte en præmie på højkant for at gøre udfordringen mere spændende. Der er mange muligheder for at starte en udfordring med de andre gæster til festen. Find ud af, hvem der kan:

  • sætte gang i et tomt dansegulv
  • overraske de andre gæster med det bedste party-trick
  • tage de sjoveste festbilleder
  • vinde i spil – beer pong, kortspil eller noget tredje.

Listen fortsætter. Men husk, at hvis du kan udfordre andre gæster, kan du også tage imod en udfordring. Det er den indstilling, der gør dig til festens bedste gæst – og skaber evige minder. 

#4: Sæt gang i dansegulvet

Er der et dansegulv til festen, skal det ikke være tomt. Så simpelt er det. Og du kan score toppoint som festens bedste gæst, hvis det er dig, der sætter gang i dansegulvet. Men det er ikke en helt nem opgave.

Derfor er det en oplagt mulighed at slå dig sammen med et par andre festdeltagere, så I sammen kan sætte skub i festen. Tag andre gæster i armen, byd ind med forslag til den bedste musik at danse til, og gør dansegulvet til centrum for festen. Så er det helt sikkert, at der vil være gang i den resten af aftenen. Ja, det kræver engagement, men det er det, der gør festen til et evigt, fantastisk minde.

Grafik: dansegulv


Er du festens bedste gæst?

Nu har du fået dine første fire opfordringer til, hvordan du kan blive en endnu bedre gæst. Og du kan med sikkerhed selv udvide listen, når du får øjnene op for, hvor sjove dine fremtidige fester bliver. Husk på, at du har et ansvar, når du bliver inviteret til fest. Drop de gamle, kedelige vaner – og skift dem ud med et engagement, der sætter rammerne for den vildeste fest. Du vil ikke fortryde det. 

Vil du høre en personlig fortælling om det at være den bedste gæst, om at tage ansvar for, at festen bliver en kæmpe succes og om at sætte gang i dansegulvet? Så lyt til Peter fra Myselfies historie lige her. Den historie er absolut værd at blive inspireret af og se op til, hvis du også vil være festens bedste gæst.

Lej en Myselfie til dit arrangement